03 maart 2022

Waarom WiFi 6?

Het wifi-netwerk is de fundering van je bedrijf, maar vaak heeft het niet altijd de prioriteit in bedrijven. Waarom eigenlijk niet? Hoewel het lijkt alsof wifi niet zo’n groot punt is in verhouding tot het grote geheel, is de realiteit dat wanneer het netwerk van een bedrijf niet up-to-date en veilig is, je bedrijf en je klanten gevaar lopen.

In 2021 kan het belang van een gemoderniseerd wifi-netwerk niet genoeg worden benadrukt. Maar waar beginnen we? De nieuwste versie van Wi-Fi-technologie heet Wi-Fi 6. Het is een substantiële upgrade van eerdere technologieën en belooft hogere snelheden en betere beveiliging. Volgens Intel kan Wi-Fi 6 resulteren in 75% minder vertraging en brengt het de snelheid van draadloze verbinding dichter bij de snelheid van bekabelde verbinding. Het verschil met Wi-Fi 5 is vooral te merken wanneer er meer gebruikers en meer apparaten zijn die hetzelfde netwerk gebruiken, Wi-Fi 6 kan dit beter aan. Wanneer een bedrijf meerdere werknemers op dezelfde locatie heeft, is dit van belang.

Van WPA2 naar WPA3

Een paar jaar geleden kreeg draadloze beveiliging de grootste upgrade in jaren. De Wi-Fi Alliance (de organisatie die de wifi-standaarden regelt) is begonnen met het certificeren vannieuwe beveiligingsprotocollen waaronder WPA3, de

upgrade van het WPA2-beveiligingsprotocol dat sinds 2004 in gebruik is. Alle Wi-Fi 6 apparaten zijn vereist om het te hebben, wat betekent dat wanneer je een upgrade uitvoert, je direct meer beveiliging hebt. Veilige netwerken zijn cruciaal voor bedrijven, omdat ze de gatekeeper van gevoelige klantinformatie en/of bedrijfsinformatie zijn.

Wi-Fi 6 is wat bedrijven nodig hebben om hun klant- en bedrijfsgegevens in 2022 optimaal achter slot en grendel te houden.