13 juli 2021

ICT beheer uitbesteden of intern houden?

Of het nou te veel tijd en geld kost om intern iemand goed op de hoogte te houden van de laatste veranderingen binnen de ICT, of simpelweg omdat de compliciteit en de werkdruk van de ICT te groot wordt om dit intern te houden. Er zijn genoeg goede redenen om het uitbesteden van ICT beheer te overwegen. Met een externe partner ben je immers altijd verzekerd van een specialist die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. En kunnen zij deze ook toepassen als dit voor goede resultaten binnen jouw bedrijf zou zorgen.

ICT beheer intern houden

Met de juiste werknemers en voldoende budget voor continue onderhouden van kennis kan ICT intern houden interessant zijn. Je hebt immers altijd iemand tot je beschikking bij problemen. Houd hier wel rekening met vervanging tijdens vakantie en ziekte. Een invaller is dan weer minder goed op de hoogte.

Je hebt bij een interne ICT’er altijd iemand op de vloer die je bedrijf binnenstebuiten kent en in de meeste gevallen precies weet wat er aan de hand is en hoe dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Overigens is dit een voordeel wat ook voor een externe partner kan gelden wanneer je samenwerkt met de juiste externe partij.

ICT beheer uitbesteden

Of je nou als bedrijf kiest voor gedeeltelijk of volledig uitbesteden van ICT zaken, je geeft je bedrijf hiermee meer mogelijkheden.

Zo hoef je bij volledige ontzorging geen extra mensen meer aan te nemen en in te werken (of zelfs opleiden) bij ziekte. Je betaalt een vast bedrag per maand per werkplek en ongeacht wat er ook gebeurt, er is altijd iemand voor je aan het werk. Het zij met monitoring, onderhoud, beheer of beveiliging. En bij problemen is er altijd iemand bereikbaar die je verder kan helpen. Zeker bij de juiste externe partij zijn er altijd meerdere experts die allen hun eigen veld van expertise hebben, zodat je altijd verzekerd bent van een specialist met de juiste kennis voor jouw probleem, zodat deze snel kan worden opgelost.

Daarnaast denkt een externe partij actief met je mee om de ICT omgeving zo efficiënt en veilig mogelijk in te richten. Ook op en afschalen gaat gemakkelijk met een externe partij. Per maand kun je gemakkelijk aangeven voor hoeveel werkplekken je ondersteuning wenst te ontvangen. Zo betaal je nooit meer dan nodig.

Een combinatie van intern en extern

Voor sommige bedrijven is alles uit handen geven geen optie. Dit kan verschillende redenen hebben en dit begrijpen wij goed en wij zien deze vraag dan ook geregeld voorbij komen. Het antwoord is simpel: ja. Uiteraard kan er een combinatie worden uitgewerkt. Zo kunnen er gedeeltelijk stukken uit handen worden gegeven om zo ook de initiële samenwerking te testen.

Gedeeltelijk of volledig uitbesteden van ICT?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden of wil je meer informatie over ICT beheer uitbesteden of intern houden? Wij kijken graag samen met jou naar je bedrijf en de huidige structuur om zo inzicht te krijgen in waar je eventueel ondersteuning kan gebruiken. Bekijk gerust onze ICT diensten of ons ‘complete ICT ontzorging‘ opties en neem contact met ons op als je vragen hebt. Wij denken graag met je mee. ICT is immers onze passie!