03 maart 2022

Wat houdt managed WiFi in?

Zakelijk wifi is een managed service. Dit betekent dat al het beheer en onderhoud omtrent de zakelijk wifi uit handen kan wordt genomen door een externe ICT partij zoals Partnerup, voor een vast bedrag per maand. Dit wordt ook wel WaaS genoemd: Wireless as a Service. Met managed WiFi ben je verzekerd van stabiele en uitstekend beveiligde WiFi binnen jouw bedrijf, compleet ingericht naar jouw specifieke wensen en eisen. Benieuwd naar de voordelen van zakelijk WiFi laten inrichten? Wij zetten ze voor je op een rij.

Waarom zakelijk managed WiFi?

De toename van het gebruik van o.a. smartphones, laptops en tablets zorgt voor een steeds grotere vraag naar managed WiFi. Dit betekent dat je voor een vast bedrag per maand gebruik maakt van zakelijk WiFi, waar je zelf geen omkijken naar hebt. Zo wordt alles voor je geregeld, van licenties en het inrichten van hardware tot onderhoud, beheer en support. Zo kun je er zeker van zijn dat je altijd de laatste en veiligste technieken gebruikt op gebied van zakelijk WiFi en je bedrijf voorbereid is op de toekomst.

De voordelen van zakelijk WiFi laten inrichten

Device as a Service DaaS uitbreidingen

We benoemden het eerder al: geen grote investeringen in apparatuur en software zoals accesspoints, switches en firewalls. Je betaalt immers per maand een vast bedrag. Hiermee bespaar je dus geld. Daarnaast betaal je alleen voor de apparatuur die je ook daadwerkelijk gebruikt. Moet het bedrijf op- of afschalen, dan groeit of krimpt het abonnement met je mee. Zo ben je altijd verzekerd van voorspelbare, maandelijkse kosten.

Wanneer je zakelijk WiFi door een externe partij zoals Partnerup laat inrichten, dan ben je verzekerd van goede beveiliging van jou netwerk. Dit is zeker bij draadloze netwerken van groot belang. Denk hierbij aan het opzetten en het juist beveiligen van bijvoorbeeld een gastennetwerk. Hier liggen veel risico’s wanneer dit niet goed wordt ingericht.

Van alle voordelen van zakelijk WiFi laten inrichten, is dit wellicht de belangrijkste: specialistische kennis en support. Wanneer je een extern ICT bedrijf zoals Partnerup inzet om je zakelijk WiFi te beheren, kun je altijd bij een partij terecht met vragen wanneer je support nodig hebt. Maar ook bij de initiële inrichting van het netwerk denken wij met je mee, kijken we naar het huidige werkproces en de mogelijkheden. Aan de hand daarvan adviseren wij wat voor jou de meest ideale opties zijn en kun jij vervolgens je keuze maken.

Een veilig en gestructureerd zakelijk Wifi netwerk laten uitwerken en inrichten?

Ben je op zoek naar een ICT partner die zakelijk WiFi voor jou kan inrichten? Partnerup helpt je graag verder. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de beste mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wil je liever eerst meer weten over onze ICT diensten of complete ontzorging van je ICT, bekijk gerust de pagina’s en neem contact met ons op wanneer jij overtuigd bent.