03 maart 2022

Automatisering in 2022

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn al jaren populaire tech-onderwerpen. Naarmate deze technologieën dermate ontwikkeld zijn voor probleemoplossing, zullen eigenaren van kleine bedrijven ze in 2022 blijven opnemen in nieuwe en bestaande processen. Dat kan een breed scala aan implementatiescenario’s betekenen, van spraakassistenten tot gepersonaliseerde klantervaringen.

Kunstmatige intelligentie klinkt wellicht als iets dat alleen grote ondernemingen gebruiken, maar de laatste tijd wordt het steeds meer door kleine bedrijven toegepast. In veel gevallen gebruik je het wellicht ongemerkt al, bijvoorbeeld bij het automatisch instellen van je advertenties bij Google Ads. Kun je je voorstellen hoeveel tijd je dit had gekost als je het handmatig had in moeten stellen?

Ook kleine bedrijven krijgen een stukje van de taart

Kunstmatige Intelligentie zal kleine bedrijven steeds vaker gaan helpen om meer tijd aan hunklanten te bieden door

handmatige taken te automatiseren en hiermee de tijd die ze persoonlijk beschikbaar zijn te maximaliseren.

Het gebruik van met AI geïntegreerde technische oplossingen kan bedrijven namelijk erg veel tijd besparen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 55% van de kleine bedrijven tijdsdruk en tijd te kort een substantiële uitdaging noemt.

Kunstmatige intelligentie is klaar om de bedrijfsvoering van kleine bedrijven een stuk efficiënter te maken, want als je bijna een kwart van je dag aan handmatige taken besteedt, zoals het invoeren van gegevens, kunnen kunstmatige intelligentie en automatisering een enorme troef zijn.