Beimer Meat

Een professionele, flexibele partner in de vleesindustrie die de marktontwikkelingen op de voet volgt. Kwaliteit, optimale versheid en betrokkenheid bij de klant staan bij dit bedrijf hoog in het vaandel.

Bedrijfsprofiel

Beimer Meat 1957Vleesproducent Beimer Meat vindt zijn oorsprong in 1957. Destijds stond het slachten van runderen centraal. De productielocatie in Enschede is nu specifiek ingericht voor de productie van rundvlees en heeft een verwerkingscapaciteit van 900 ton vlees per week. Er werken ruim 140 medewerkers en het vlees wordt door hun eigen wagenpark gedistribueerd naar nationale én internationale klanten. Beimer Meat heeft zich ontwikkeld tot een professionele, flexibele partner in de vleesindustrie en volgt de marktontwikkelingen op de voet. Kwaliteit, optimale versheid en betrokkenheid bij de klant staan bij dit bedrijf hoog in het vaandel.

““Al sinds de eerste dag van hun bestaan zijn wij klant bij PartnerUp. Tijdens de groei van ons bedrijf hebben zij ons geadviseerd en geholpen om mee te gaan met de moderne techniek.”

ICT behoefte en werkzaamheden

Stap voor stap heeft Beimer Meat een professionaliseringsslag gemaakt op ICT-gebied. Joost Beimer, directeur: “Dat was destijds nodig, want we werkten nog met een lokale server die gewoon in ons kantoor op een houten plankje stond. PartnerUp heeft in eerste instantie 12 nieuwe werkstations en diverse mobiele apparaten met Office 365 ingericht zodat we in de cloud kunnen werken. Op deze manier wordt de beveiliging van onze systemen en documenten gewaarborgd en kunnen de werkstations op afstand beheerd en gemonitord worden. Dat is belangrijk om snel te kunnen schakelen bij incidenten en om cyberaanvallen te voorkomen of te analyseren. Doordat ons vleesproductiebedrijf volledig aangestuurd wordt door PC’s kunnen we ons geen storingen veroorloven en telt iedere minuut. Wij hebben in PartnerUp een betrouwbare ICT-partner gevonden want zij denken vooruit, staan altijd voor ons klaar en de responstijd is kort.”

“Je moet kopen bij de man die je in nood helpen kan!”

beimer-logo

“Door de bestaande ISDN-lijn te vervangen door een glasvezelverbinding ontstond voor Beimer Meat ook de mogelijkheid voor een professionele telefooncentrale waarmee we bellen via het internet konden realiseren. Dit levert ons nu een groot kostenvoordeel op. Een andere waardevolle investering is het ERP-pakket dat PartnerUp geïnstalleerd en ingericht heeft. Hiermee hebben wij onze zakelijke processen geoptimaliseerd en dat maakt ons tot een betere dienstverlener. We werken nu veel efficiënter en dat betaalt zich terug. Zo worden pakbonnen eenvoudig geprint en gescand, is de orderstatus altijd up-to-date en worden facturen automatisch gekoppeld aan ons online boekhoudsysteem.”

“Als je systeem op orde is, heb je meer grip op je bedrijf”

“Veel bedrijven krijgen tegenwoordig te maken met cyberaanvallen. Niet alleen online, maar ook telefonisch. Dat hebben wij bij Beimer Meat onlangs zelf ervaren. Ik werd gebeld en men deed zich voor als een medewerker van Microsoft. Of ze toegang mochten tot mijn PC om een programma te installeren. Voordat ik het me besefte had ik ja gezegd en stelde ik nog wat vragen, maar kort daarna werd de verbinding verbroken. Ik dacht: hier klopt iets niet en heb direct PartnerUp gebeld. Zij adviseerden me direct mijn PC uit te zetten en de internetverbinding te verbreken. Gelukkig waren we er snel bij, konden we middels de back-up analyseren wat er gebeurd was en werd de financiële schade gedekt door de cyberverzekering die PartnerUp ons aanbevolen had.”

joost beimer

“Wanneer je als bedrijf bent voorbereid op een cyberaanval, dan ben je klaar voor de toekomst”

“Kortom: door onze ICT-omgeving te professionaliseren en het onderhoud en beheer uit te besteden aan PartnerUp, kunnen wij veilig werken en zijn wij in staat om een snelle groei te realiseren.” – Joost Beimer | Beimer Meat.

Benieuwd naar onze andere cases?

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!