08 juli 2021

Een complete back-up van Microsoft 365

Steeds meer bedrijven werken ‘in de cloud’. Dat wil zeggen, vanuit een online opslag direct bestanden bewerken en opslaan. Denk hierbij aan de bekende applicaties zoals Word, Excel en Powerpoint. Er kunnen ook complete intranet omgevingen worden opgezet met Microsoft 365, dankzij de SharePoint applicatie. Zo zijn er nog veel meer programma’s waarbij veel bestanden gecreëerd en bewerkt kunnen worden. Deze data wil je uiteraard niet verliezen door een onverwacht probleem zoals een blokkering of beschadiging van bestanden door malware, of een medewerker die per ongeluk belangrijke data verwijderd. Daarom is een complete back-up Microsoft365 van groot belang.

 

Complete back-up Microsoft365

Een complete back-up van Microsoft365 en al je documenten en bestanden geeft je als ondernemer veel rust. Gebeurt er dan onverhoopt toch iets waardoor documenten beschadigd of verwijderd raken, dan zijn deze gemakkelijk weer terug te halen d.m.v. een back-up terugzetten. Zeker met de AVG wetgeving is het van groot belang dat documenten goed en veilig bewaard blijven. Bedrijven moeten 7 jaar lang administratie bewaren. En sommige informatie moet zelfs 10 jaar lang bewaard worden. Ook daarom is het zo belangrijk dat je dus in geval van verlies van data, makkelijk terug kunt naar een back-up.

 

Per ongeluk of kwaadwillenden: altijd voorbereid

Er kan natuurlijk van alles gebeuren waardoor een back-up terugzetten noodzakelijk is. Zo komt het voor dat medewerkers per ongeluk belangrijke documenten en/of bestanden verwijderen. Soms zelfs complete mappen en projecten. Daarnaast vormen kwaadwillenden een risico. Denk aan hackers die gijzelsoftware inzetten om controle te krijgen over je bestanden. Hierdoor ben je de toegang kwijt en zul je eerst moeten betalen voordat je weer toegang krijgt. Maar ook zaken zoals brand of inbraak behoren tot de mogelijkheden.

Deugdelijke back-up van bestanden

Met alleen een back-up maken ben je er nog niet. Zoals al eerder genoemd moet je als bedrijf voldoen aan verschillende wetten omtrent data bewaren. Een deugdelijke back-up die op een zeer veilige locatie staat is dus enorm belangrijk. Heb je dat op dit moment al geregeld? Hoe veilig is deze opslag? AVG eisen, interval, encryptie, retentie, grootte, het zijn allemaal zaken waar je goed over na moet denken wanneer je een betrouwbare en veilige back-up wilt opslaan.

Een complete back-up van Microsoft365 geregeld via Partnerup

Een goede back-up regel je het beste via een ICT partner. Deze kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks back-ups voor je instellen en controleren of de back-ups correct zijn opgeslagen en bruikbaar zijn. Daarnaast zorgt een goed ICT bedrijf ook voor de beveiliging van je documenten en bestanden. Zo verklein je aanzienlijk risico’s op bijvoorbeeld kwaadwillenden van buitenaf. Ben jij toe aan een ICT partner die een complete back-up van Microsoft365 voor jou kan regelen? Partnerup helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op, dan kijken wij samen naar de beste mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Deel deze vacature

Interesse in deze supersnelle functie?

Solliciteer nu!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.