Is jouw ICT-infrastructuur toekomstbestendig?

De ICT staat nooit stil. Er zijn elke week weer nieuwe ontwikkelingen en technologieën volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Dit betekent dat ook je bedrijf mee zal moeten groeien met deze ontwikkelingen om optimaal te blijven functioneren. Maar is jouw ICT-infrastructuur toekomstbestendig? Wij helpen je graag op weg, zodat je goed voorbereid bent.

De behoeftes van een bedrijf
Allereerst moet je jezelf afvragen wat de behoeftes van je bedrijf zijn. Welke producten en diensten heb je nodig om jouw bedrijf goed te laten functioneren in de toekomst? Werken werknemers in een fysieke ruimte bij elkaar op kantoor en zal dit in de toekomst uitbreiden, dan zal hier rekening mee gehouden moeten worden. Of gaan steeds meer werknemers vanuit huis werken op desktops, laptops en/of mobiele telefoons? In dat geval is het juist belangrijk dat deze apparaten op afstand beheerd en gemonitord en beveiligd kunnen worden. Heb je iemand intern zitten die dit voor alle apparatuur kan bijhouden? Of is het wellicht verstandiger om hier een externe ICT partij voor in te schakelen? Zo kan er snel en veilig geschakeld worden wanneer jouw bedrijf dat nodig heeft.

Apparaten en netwerken
Met name apparaten en netwerken verdienen hier aandacht. Want welke apparaten wil je inzetten in de toekomst? En hoeveel? Zo kan het zijn dat je in de nabije toekomst voorziet dat je meer computers, laptops, printers en/of netwerken nodig zal hebben. Ben je hier dan op voorbereid? Is je ICT-infrastructuur hier al voor opgezet of moeten er eerst nog aanpassingen uitgevoerd worden? Een externe partij kan hierbij met je meedenken.

Ook het opzetten van (extra of nieuwe) netwerken is dus een mogelijkheid. Netwerken moeten tenslotte steeds sneller en veiliger worden. En wat gebeurt er als een apparaat of netwerk na jaren trouwe dienst een storing krijgt? Hoe wordt dit dan zo snel mogelijk opgelost zodat jouw werknemer(s) weer verder kunnen werken? Is er voor situaties zoals deze een plan uitgewerkt? Of is het wellicht verstandig om ook hiervoor een externe partij in te schakelen die alles pro-actief monitoren?


IT medewerkers

Doordat veel technologieën constant veranderen, zullen ook IT medewerkers constant hun kennis moeten updaten. Bijleren in de ICT is ontzettend belangrijk en hier moet ook tijd, geld en aandacht aan worden besteed. Geef daarom IT’ers de ruimte om zich te ontwikkelen. Een alternatief is wederom een externe, betrouwbare partij. Deze werken samen met partners zoals Microsoft, zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten dus als geen ander hoe ze de ontwikkelingen het beste kunnen toepassen op jouw situatie en jouw bedrijf.

De cloud
Steeds meer bedrijven stappen over op werken in de cloud. En dat is niet voor niks. Werken in de cloud is de toekomst van elk serieus bedrijf. Tegenwoordig worden er dan ook diensten aangeboden om dit proces zo vloeiend mogelijk te laten lopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Office 365, Azure en Intune. Het op- en afschalen van deze producten is makkelijk omdat alles online wordt geregeld. Maar dit moet ook goed beveiligd worden en communicatie en versturen van bestanden moet snel gaan. Snelheid en beveiliging worden steeds belangrijkere onderwerpen in de toekomst. En hier zal dan ook veel aandacht aan besteed moeten worden binnen jouw bedrijf. Hetzij door een interne IT’er of een externe partij.

Het complete plaatje: Jouw ICT-infrastructuur geregeld door PartnerUp
Is jouw ICT-infrastructuur toekomstbestendig? Laat een externe partij met je meedenken. Je kan bij ons altijd terecht voor advies. Benieuwd naar al onze diensten, ICT oplossingen en/of ICT ondersteuningsmogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jouw bedrijf met plezier en passie verder!

 

 

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!