HOE VEILIG BEN JIJ?

IT beveiliging, ben je niet zelf de ‘zwakke’ schakel?

Veiligheid in de ICT is een veelgehoord woord. Is de server of het werkstation wel volledig beveiligd? Is gebruik van de Cloud wel veilig? Alle systemen worden voorzien van software die de veiligheid ten goede moeten komen met lastige, niet te onthouden, wachtwoorden. Maar waar het nog vaak misgaat, is de mens. Ofwel jij! Ben jij je bewust van alle zaken omtrent IT beveiliging?

In het merendeel van de gevallen blijkt de mens de zwakste schakel te zijn. Je wilt het misschien niet horen, maar wij mensen worden ‘lui’. Het moet allemaal makkelijker, sneller en zonder poespas. Cybercriminelen weten hier vaak slim op in te spelen. Met als resultaat, toegang tot jouw data.

Het verkeerd omgaan met inloggegevens en wachtwoorden, het gebruik maken van gratis online cloud diensten, gebruik van openbare Wifi of het printen van gevoelige documenten op onbeheerde printers. Het zijn maar een paar voorbeelden waar wij ons allen af en toe aan schuldig maken. Maar is dit alles wel veilig?

Nu heeft niet iedereen kaas gegeten van het lastige onderwerp cybersecurity. Maar het is voor iedereen belangrijk om zich in ieder geval bewust te zijn van zijn of haar acties. Een eenvoudige test van Alert Online geeft jou inzage in jouw cyberskills

Even over Alert Online: ‘Alert Online is een initiatief dat overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland faciliteert en stimuleert samen te werken aan cybersecurity én hen meer cyber secure te laten handelen.’.

Doe de test en ontvang gratis advies over jouw kansen tot het verbeteren van je bewustwording en veiligheid!

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!