GEVOELIGE DATA E-MAILEN. LEEST ER NIEMAND MEE?

Digitaal een brief versturen, eenvoudig en snel. Maar is het ook veilig? De e-mail die je stuurt kan bekeken worden door onbevoegden. Hoe? Dat is erg technisch, maar het is mogelijk!

Vandaag de dag is e-mail nog steeds een van de meest gebruikte vormen van communicatie. Er gaat dus veel informatie over het internet en vaak onbeveiligd! Vaak worden er nog wachtwoorden en persoonsgegevens verzonden per e-mail. Soms zelfs met de gebruikersnaam en link naar het inlogscherm erbij. Het is dan voor een hacker niet lastig om die gegevens te krijgen. Hetzelfde geldt voor persoonsgegevens waardoor je weer in strijd kunt zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort AVG. Dit wil je gewoon goed geregeld hebben!

Office 365 biedt de mogelijkheid tot het beveiligd e-mailen. Je e-mail wordt dan versleuteld en is door anderen niet in te zien. De ontvanger van de e-mail dient voordat de e-mail gelezen kan worden, op een link te klikken om een code te ontvangen. Met die code kan de e-mail met inhoud gelezen worden. Een zeer veilige manier om gevoelige data te verzenden en niet duur! Wordt aan de ontvanger zijde als ook aan de verzendzijde gewerkt met Office365, dan gaat het zelfs een stuk eenvoudiger.

De module die nodig is voor beveiligd e-mailen binnen Office 365 heet Azure Information Protection voor Office 365 en zit standaard bij alle E3 licenties van Microsoft en hoger. Indien je een licentie lager hebt dan E3, heb je de mogelijkheid om dit los in te kopen. Dit heet Azure Information Protection Premium en is er al vanaf slechts € 1,84 per maand per gebruiker.

Meer weten over beveiligd e-mailen of interesse in het afnemen? Neem gerust contact met ons op! Of lees meer over onze diensten.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!