CYBERSKILLS TEST

IT beveiliging, ben je niet zelf de ‘zwakke’ schakel?

Iedereen heeft het over veiligheid in de IT wereld. Is de server of het werkstation wel volledig beveiligd? Is gebruik van de Cloud wel veilig? Alle systemen worden voorzien van Firewalls, antivirus programma’s, Multi-factor authenticatie, lastig te onthouden wachtwoord en meer. Ansich allemaal goed en zeker aan te raden. Maar waar het nog vaak misgaat, is de mens. Ofwel jij! Ben jij je bewust van alle zaken omtrent IT beveiliging?

In het merendeel van de gevallen blijkt de mens de zwakste schakel te zijn. Je wilt het misschien niet horen, maar wij mensen worden ‘lui’. Het moet allemaal makkelijker, sneller en zonder poespas. Cybercriminelen weten hier vaak slim op in te spelen. Het verkeerd omgaan met inloggegevens en wachtwoorden, het gebruik maken van gratis online en mogelijk onveilige Cloud diensten, het onbedoeld verspreiden van gevoelige informatie via privémail, gebruik van openbare Wifi of het printen van gevoelige documenten op onbeheerde printers.

Het zijn maar een paar voorbeelden waar wij ons allen af en toe aan schuldig maken. Het feit dat we bovendien steeds meer tijd-, plaats- en apparaat onafhankelijk werken, helpt hier zeker niet bij. Lang verhaal kort, bij deze vrijheden horen helaas ook nieuwe verantwoordelijkheden. We moeten weten wat we doen en ons bewust worden van de risico’s.

Nu heeft  niet iedereen kaas gegeten van het lastige onderwerp cybersecurity. Maar het is voor iedereen belangrijk om zich in ieder geval bewust te zijn van zijn of haar acties. Een eenvoudige test van Alert Online geeft jou inzage in jouw cyberskills

Even over Alert Online: ‘Alert Online is een initiatief dat overheid, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap en consumenten in Nederland faciliteert en stimuleert samen te werken aan cybersecurity én hen meer cyber secure te laten handelen.’.

Doe de test en ontvang gratis advies over jouw kansen tot het verbeteren van je bewustwording en veiligheid!

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!