Cybersecurity, veiligheid voorop

Er gebeurt van alles op het internet. Het laatste wat jij wil is dat jouw devices gehackt worden en belangrijke gegevens in handen komt van onbevoegden. Vanuit deze gedachte om de digitale veiligheid te waarborgen is cybersecurity ontstaan.

Wat is cybersecurity?

Cybersecurity staat in het teken van digitale veiligheid. Het gaat hierom de maatregelen die worden genomen tegen de digitale criminaliteit. Het voorkomen van inbreuk op jouw ICT is één van de belangrijkste onderdelen.  Met cybersecurity worden bedrijven, consumenten en overheden beschermd tegen cybercrime.

Waarom belangrijk?

Alles wordt tegenwoordig digitaal gedaan. Denk aan de opslag van klantgegevens, facturen en wachtwoorden. Er zijn steeds meer cybercriminelen die uit zijn op deze gegevens. Vaak zijn ze uit op jouw geld. Bekende vormen van cybercrime zijn phishingmails en malware. Ook kan het voorkomen dat complete ICT systeem gegevens gehackt worden.

De gevolgen van inbreuk op jouw ICT zijn groot. Hackers kunnen met gestolen gegevens bedrijven afpersen en vragen om geld. Wanneer een ICT systeem gehackt is levert dit vaak veel extra schade mee. Systemen komen plat te liggen en zorgt ervoor dat de medewerkers niet meer kunnen werken. Verder kan hiermee het vertrouwen van de klant worden geschaad. Ze kunnen bang worden dat ook hun gegevens in de verkeerde handen komen.

Je wil als organisatie er vanuit kunnen gaan dat jouw ICT dusdanig is ingericht dat het niet toegankelijk is voor onbevoegden, zodat er gefocust kan worden op dat waar jullie goed in zijn. PartnerUp biedt hulp en advies tegen cybercrime. Hulp nodig tegen cybercrime? Bekijk onze diensten hier en neem contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!