WEL VERZEKERD, MAAR GEEN BACK-UP?

Verlies van data komt vaker voor dan je denkt. Dagelijks lees je online dat bedrijven belangrijke data zijn verloren, doordat ze zijn “aangevallen”. Denk bijvoorbeeld aan versleuteling van data door ransomware (gijzelsoftware) of een plotseling defect van de harde schijf. Een andere veelvoorkomende reden van dataverlies, waar je meestal niet over leest, wordt veroorzaakt door fouten van mensen. Iemand verwijdert net even dat verkeerde bestand of maakt onbewust een fout waardoor alles misgaat. Het hebben van een goede back-up kan in zo een geval je bedrijf redden!

Grote gevolgen voor de bedrijfsvoering
Het verliezen van data kan grote gevolgen hebben voor je bedrijfsvoering. Soms gaat het om een enkel bestand of verdwijnt er data die niet kritiek is. Dat is vervelend, maar nog te overzien. Echter komt het ook vaak genoeg voor dat een gehele applicatie, website of je complete e-mail data ineens weg of gegijzeld is. Als je in dat laatste geval geen goede back-up hebt, kan dat zomaar het einde van je bedrijf betekenen. Je zal niet de eerste zijn!

Hoe voorkom je dataverlies?
Gelukkig kun je het verlies van data voorkomen. Denk hiervoor goed na over welke data je beschikt en wat belangrijk voor jou en/of de bedrijfsvoering is. Bepaal daarna een passende back-up strategie en richt dit in. Misschien vraag je je af hoe je dit doet, aangezien het bepalen en inrichten van de juiste back-upstrategie een heel karwei kan zijn. Wij helpen je graag en bieden meerdere oplossingen voor een kwalitatieve back-up van jouw data op servers, computers en laptops, maar ook clouddiensten zoals office 365. In het laatste geval staat je data namelijk wel in de cloud, maar heb je nog steeds geen back-up. Veel mensen denken: “Als ik de data in de cloud heb staan, wordt hier automatisch een backup van gemaakt”, maar dat is helaas niet waar!

Wil jij je data veilig stellen?
Heb je advies nodig of wil je hulp bij het back-uppen van je data? Bekijk onze ICT-beheer diensten of neem contact met ons op.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!