Optimaal Microsoft 365 benutten

Microsoft 365 biedt verschillende pakketten aan waarbij productiviteit en efficiëntie altijd voorop staan. Er zitten zoveel waardevolle functies in deze software pakketten dat veel bedrijven zich hier vaak niet van bewust zijn. Wij zetten 4 tips op een rij om optimaal Microsoft 365 te benutten.

DocuSign
Nu DocuSign en Microsoft samenwerken is het tegenwoordig mogelijk om rechtstreeks vanuit je Microsoft-apps goedkeuringen en overeenkomsten te versturen ter ondertekening. Deze documenten zijn vervolgens digitaal te ondertekenen. Dit scheelt voor beide partijen kosten evenals tijd. Veilig en effectief zaken doen was nog nooit zo gemakkelijk.

Sway of toch PowerPoint?
Iedereen is ondertussen bekend met PowerPoint. Maar hoeveel mensen binnen jouw team werken met er met Sway? Wil je optimaal Microsoft365 benutten dan zijn er verschillende redenen waarom je Sway als alternatief zou kunnen gebruiken. Zo is Sway gemaakt om te bekijken in een browser. Dit betekent dat zolang je internet hebt, je jouw presentatie kan presenteren. Terwijl je bij PowerPoint juist tegen het probleem kan aanlopen dat het apparaat waarop je jouw presentatie wil geven, net niet de nieuwste versie van PowerPoint heeft, of net niet over de juiste font (lettertype) beschikt die jij zorgvuldig had gekozen. Daarnaast zijn Sway presentaties responsive. Dit betekent dat je een presentatie op een groot scherm kan bekijken, of op een mobiel. Het ziet er altijd goed uit en past zich aan op het formaat van het scherm.

Optimaal Microsoft 365 benutten

Werken vanaf elk apparaat
Als je denkt aan werken, dan zie je waarschijnlijk een team voor je die bij elkaar in een kantoor zit te werken achter computers. Maar het kan ook anders! Het grote voordeel van werken in de cloud is uiteraard dat je vanaf elk apparaat, op elke locatie kan werken. Dit betekent dat je ook onderweg in de trein nog even de laatste puntjes op de i kan zetten voor je presentatie. En dit kan op je laptop, maar ook op je tablet. Dat is pas echt optimaal Microsoft 365 benutten. Deze mobiele apparaten moeten dan uiteraard wel goed beveiligd worden. Dit doe je het beste via een externe ICT partij die alle apparaten kan beveiligen maar ook kan beheren en onderhouden. PartnerUp helpt jouw organisatie hier graag bij.

Intergratie van OneNote in Outlook
Een andere handige manier om optimaal Microsoft 365 te benutten is de combinatie van OneNote met Outlook. Tijdens een overleg bij de klant snel een notitie gemaakt in OneNote op je mobiel waar je verder mee aan de slag wil om dit uit te werken, of wellicht wil je deze notitie laten uitwerken door een collega? Dat kan. Je kunt deze notitie gemakkelijk omzetten in een kalender item in Outlook. Voeg snel deadlines toe en maak van genoteerde punten een to-do lijstje. Voeg datums toe en je bent klaar. Niet langer alles handmatig overnemen dus. Scheelt jouw organisatie weer tijd en dus; kosten. Met Microsoft werk je beter, sneller en efficiënter.

Optimaal Microsoft 365 benutten?
PartnerUp kan de gehele Microsoft 365 omgeving inrichten voor MKB en ZZP. Ook optimaal Microsoft 365 benutten en beveiligen? Je vindt hier meer informatie over onze ICT oplossingen. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen jouw organisatie graag verder.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!