Het belang van online back-up

Hoewel veel bedrijven al zijn overgestapt op online back-up, zijn er ook nog steeds bedrijven die gebruik maken van lokale back-up. Afgezien van dat je de backups in eigen beheer hebt, zijn er maar weinig voordelen van een lokale opslag en is het belang van online-backup juist groot. Waarom zou jij voor een online back-up moeten kiezen? Wij leggen het je graag uit. 

Betrouwbare online back-up
Wanneer je bestanden en documenten online in een back-up staan, kan je er altijd vanuit gaan dat je deze kan gebruiken wanneer jouw organisatie deze nodig heeft. Geef je ICT beheer uit handen aan een externe partij zoals PartnerUp, dan controleren zij deze backups ook zodat je altijd verzekerd bent van geslaagde back-ups die ten alle tijde te gebruiken zijn mocht dit nodig zijn. Heb je echter een lokale back-up dan loop je risico’s op verlies van deze backups. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of brand. De kansen zijn klein, maar als het je overkomt dan heb je wel een serieus probleem.

Bij problemen snel weer verder 
Als je het hebt over het belang van online-backup, dan is dit wel één van de belangrijkste redenen om de overstap te maken. Stel je voor: een medewerker verwijderd vandaag per ongeluk een belangrijk bestand. Hoe wordt momenteel binnen jouw bedrijf geregeld dat deze data weer wordt teruggezet? En hoe lang gaat dit duren? Bij een online back-up is dit geen probleem. Vanaf elk apparaat is dit gemakkelijk terug te zetten. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren, dan kan iedereen gemakkelijk en snel weer verder werken.

het belang van online back-up

Geautomatiseerde online back-up
Het belang van online back-up wordt nog meer duidelijk wanneer je iemand handmatig op kantoor backups laat uitvoeren. Regel je online back-up via een externe partij zoals PartnerUp, dan zorgen wij dat dit volledig geautomatiseerd ingericht en getest wordt. Dat scheelt jouw organisatie tijd en kosten. Er wordt dagelijks een back-up gemaakt van alle bestanden en documenten (in overleg met klant naar wens in te stellen) die vervolgens wordt getest om er zeker van te zijn dat deze back-up ook daadwerkelijk gebruikt kan worden wanneer er zich problemen voor doen.

Overstappen op online back-up?
PartnerUp levert ICT verschillende diensten waaronder ICT beheer. Of Lees hier meer over onze overige diensten en neem gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

 

 

 

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!