Hoe kan je jouw hardware financieren?

Je hebt als bedrijf apparatuur nodig om jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren. Je hebt devices nodig zoals Laptops, Desktops, smartphones en tablets. Deze kan je onder andere kopen, leasen of aanschaffen van een DaaS-pakket. Dit zijn allemaal verschillende vormen van financiering van hardware. Wat is het verschil tussen deze vormen van financiering?

Kopen

Wanneer je jouw devices koopt zijn ze helemaal van jou. Bij koop heb je vrijwel altijd hoge aanschafkosten. Je koopt de producten en moet verder zorgen dat de rest wordt geregeld. Dat wil zeggen, zorgen dat alles juist wordt aangesloten, de devices worden voorzien van de juiste software en antivirussen, zorgen voor onderhoud en onderdelen vervangen wanneer ze toe zijn aan reparatie. Er komen dus meer kosten bij kijken dan alleen de aanschafkosten. Bovendien kost het allemaal extra tijd die je liever in wat anders steekt. Kopen wordt vaak gezien als duurdere manier om je hardware te financieren.

Leasen

Apparatuur kan je ook leasen. Je sluit daarbij een lease contract af bij een ander bedrijf en zij leveren jou de apparatuur. Je betaalt hiervoor maandelijks een vast bedrag. Het onderhoud en beheer van de apparatuur is niet meegenomen in een lease contract. Wil je dit erbij hebben, dan zijn dit extra kosten. Wanneer het contract afgelopen is, word je de eigenaar van de geleasde producten. Devices leasen is eens steeds gangbare vorm van financiering van hardware.

DaaS

De laatste financieringsvorm is “Device as a Service”, afgekort ook wel DaaS genoemd. 

Deze vorm ligt dicht bij leasen, maar kent toch enkele verschillen. Net zoals bij lease betaal je een maandelijks vast bedrag voor het gebruik van de apparatuur. Echter zit in dit bedrag wel de onderhoud, beheer en reparatie meegenomen. Je betaalt dus maandelijks één vast bedrag voor het complete pakket.

Er zijn dus verschillende manier hoe jij jouw apparatuur kan financieren. DaaS is de nieuwste vorm voor de financiering van hardware. Met DaaS heb je het beste inzicht in de kosten. Met één vast bedrag kom je nooit voor verrassingen te staan. Bovendien wordt alles voor u geregeld, van begin tot het einde. 

Meer weten over DaaS? Bekijk onze DaaS aanbod pagina.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!