EMSFLOWER

De oprichting van een kleine kwekerij in 1954 door Jan Kuipers was het begin van het succesverhaal van het familiebedrijf Emsflower.

BEDRIJFSPROFIEL

De oprichting van een kleine kwekerij in 1954 door Jan Kuipers was het begin van het succesverhaal van het familiebedrijf Emsflower. Met de moed en pioniersgeest van de familie Kuipers heeft Emsflower zich ontwikkeld tot Europese marktleider in de branche.

Emsflower produceert op grote schaal perk -en potplanten en bedient klanten door heel Europa. De kwekerij heeft een totale oppervlakte van 87ha onder glas en biedt werk aan maar liefst 400 personen, verdeeld over drie locaties in Duitsland en Nederland. Op een vierde locatie in Tanzania produceren ze geraniumstekken voor eigen gebruik. Hier zijn nog eens 50 mensen werkzaam. De afgelopen jaren werd er hoofdzakelijk geïnvesteerd in een BioPower project in Emsbüren, de uitbreiding van kassen en in automatisering.

ICT BEHOEFTE EN WERKZAAMHEDEN

Emsflower is continu bezig met het door ontwikkelen van hun producten en productieprocessen. Gezien de grootte van het bedrijf is het handig dat ze de ICT van hun verschillende locaties bij ons onder kunnen brengen. Daarnaast heeft Emsflower veel mensen in dienst, waardoor het kantoor voornamelijk over flexplekken beschikt. Op deze plekken moet iedereen hun werk zonder oponthoud naar behoren kunnen doen. Op welk moment dan ook. Veel werknemers werken namelijk gedeeltelijk in de productie, maar ze hebben voor andere werkzaamheden ook een plek op kantoor nodig waar ze terecht kunnen. Beschikbare en goed werkende ICT is dan wel zo handig.

PartnerUp verzorgt het gehele systeembeheer en ICT onderhoud van het bedrijf. We leveren nieuwe computers en verzorgen standaard de juiste backups. Emsflower maakt gebruik van veel computers die hun systemen voortdurend aansturen. Het is dus van belang dat alles gewoon goed (samen)werkt. Door te monitoren worden eventuele problemen voorkomen of snel opgelost.

“We zijn tevreden over de samenwerking met PartnerUp. Het gaat ons erom dat onze ICT altijd werkt en dat doet het.”-Tom Kuipers | Emsflower

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!