BTG Bioliquids

BTG BioLiquids is gesitueerd in Enschede en zet reststromen van biomassa om in olie, elektriciteit en warmte. Het bedrijf heeft grote groeiambities en zocht daarom een professionele en betrouwbare ICT-partner.

Bedrijfsprofiel

Technologiebedrijf Biomass Technology Group (BTG) begon in 1987 als een spin-off van de Universiteit Twente. Het idee om reststromen van biomassa om te zetten in olie ontstond tijdens de oliecrisis. Er was behoefte aan een alternatief voor fossiele olie, maar BTG wilde geen voedsel gebruiken als bron en vond een andere oplossing. De door BTG ontwikkelde pyrolysetechniek werd in de onderzoeksfase op kleine schaal opgezet en langzaamaan uitgebouwd. Eind 2007 bracht BTG de activiteiten onder in dochteronderneming BTG BioLiquids en in 2015 is de eerste pyrolysefabriek van Nederland, Empyro, een feit. De fabriek staat op het terrein van AkzoNobel in Hengelo en maakt olie, elektriciteit en warmte uit biomassa.

“Ons bedrijf heeft grote groeiambities. Daar past een professionele en betrouwbare ICT-partner bij.”  

ICT behoefte en werkzaamheden

Ruud Meulenbroek

Ruud Meulenbroek

“Om onze ICT-omgeving te kunnen upgraden ten behoeve van internationalisering en groei, waren we op zoek naar een leverancier waarmee we op technisch hoog niveau konden sparren. Geen partij die doet wat wij zeggen, maar een partner die met ons meedenkt. Over bijvoorbeeld praktische oplossingen met betrekking tot beveiliging, maar ook met voldoende expertise om ons te kunnen ondersteunen bij uitbreiding of verhuizing van productielocaties én het waarborgen van continuïteit met betrekking tot communicatie binnen onze organisatie. Voorheen liepen we bijvoorbeeld vertraging op in het productieproces wanneer we technische problemen zelf probeerden op te lossen en konden we bijvoorbeeld niet met twee personen tegelijk in een document werken omdat het systeem dat niet toeliet. Doordat we overal losse contracten hadden afgesloten voor ICT-diensten, werkten we niet effectief en op een dag lag zelfs de e-mail er een halve dag uit voordat de verbinding weer tot stand gebracht kon worden. Dat konden we ons niet langer permitteren, “aldus projectmanager Ruud Meulenbroek.

“Vanuit de hele wereld kunnen werken via een beveiligde verbinding. Dat is voor ons essentieel.”

“De eerste indruk die we van PartnerUp kregen, was direct goed. In de gesprekken viel ons op dat deze mensen veel expertise in huis hebben, maar ook down-to-earth en praktisch ingesteld zijn. Ze wisten ons feilloos te vertellen waar we rekening mee moesten houden bij internationale groei van ons bedrijf en het voelde vertrouwd om onze ICT bij hen te kunnen outsourcen. Zo hebben zij in eerste instantie ervoor gezorgd dat we door middel van Office 365 in de cloud zijn gaan werken. Binnen dit pakket hebben zij ook Sharepoint voor ons ingericht, zodat bedrijfsprocessen als het runnen van installaties, inkoop/verkoop, voorraadbeheer en planning realtime aan elkaar gekoppeld zijn. Een aanzienlijke verbetering als je het hebt over efficiënt werken. Maar het allerbelangrijkste voor ons is dat we nu vanuit de hele wereld kunnen werken via een beveiligde verbinding. Omdat er slechts twee bedrijven ter wereld zijn die hetzelfde produceren als wij, is het essentieel dat bedrijfsgevoelige informatie niet op straat komt te liggen. PartnerUp heeft in onze fabrieken daarom een speciale router geïnstalleerd die alleen toegankelijk is met een speciale beveiligingscode die je via je mobiele telefoon verkrijgt, zoals bij internetbankieren.”

Dennis Broekhuis

Dennis Broekhuis

“Dat we op hun expertise kunnen vertrouwen is een feit. Ze gaan niet naar huis voordat alles 100% werkt. Toegewijd en laagdrempelig, dat is wat wij ervaren.”

“Kortom: door onze ICT-omgeving te professionaliseren en ook het onderhoud en beheer uit te besteden aan PartnerUp, kunnen wij veilig werken en zijn wij klaar om onze groeiambities te verwezenlijken” – Dennis Broekhuis – Controller BTG Bioliquids

Benieuwd naar onze andere cases?

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!