EXTRA LOGIN-BEVEILIGING VOOR OFFICE 365

Multi Factor Authenticatie
Gebruikersnamen en wachtwoorden, iedereen is er bekend mee en gebruikt dit dagelijks om in te loggen op allerlei systemen, zoals bijvoorbeeld Office 365. Maar helaas is vaak gebleken dat gebruik van enkel een gebruikersnaam en wachtwoord niet het gewenste niveau van veiligheid biedt. Deze wachtwoorden lekken wel eens uit of worden geraden door anderen en zo hebben onbevoegden ineens toegang tot jouw data.

Dit kun je tegen gaan met Multi Factor Authenticatie (MFA). MFA is inbegrepen bij Microsoft 365 en kost niets extra. Je kunt dus gratis de beveiliging van je data verhogen!

Wat is MFA precies?
Multi Factor Authenticatie betekent dat er naast een combinatie van een gebruikersnaam met een wachtwoord minimaal een extra stap nodig is om in te loggen. Dit kan bijvoorbeeld een vingerafdruk of pincode zijn. Maar dit kan ook een bevestiging zijn via een app op je mobiele telefoon. Deze extra stap zorgt voor extra veiligheid bij het inloggen. Wanneer een onbevoegd iemand jouw gebruikersnaam en wachtwoord heet, kan deze persoon nog steeds niet bij jouw data.

Waarom MFA?
• Verhoogde veiligheid, doordat er een combinatie gebruikt wordt van meerdere methodes om in te loggen is deze manier van inloggen altijd veiliger dan inloggen met slechts 1 methode. Elke methode van inloggen (gebruikersnaam + wachtwoord, vingerafdruk, pincode) heeft sterke en zwakke kanten. Het combineren van verschillende methodes zorgt voor extra veiligheid.
• Voldoen aan regels, voor sommige data zijn regels opgesteld om deze data te beveiligen. Bijvoorbeeld regels zoals beschreven in de GDPR/AVG. Om te voldoen aan deze vorm van beveiliging is MFA is sommige situaties zelfs verplicht.
Het is binnen Office 365 mogelijk om MFA te activeren en in gebruik te nemen.

Wil je dat wij voor jou MFA activeren of wil je hier meer over horen? Neem dan gerust contact met ons op. Of bekijk onze Microsoft 365 pagina en ICT beveiligingspagina voor meer informatie.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!