EINDE WINDOWS 7

Windows 7, End Of Life. Overstappen dus!

Regelmatig komen er nieuwe versies van software uit. In die nieuwe versie zijn weer meer functies toegevoegd, verwijderd en worden optimalisaties doorgevoerd op de versie daarvoor. Dit betekent niet dat de oude versie niet meer gebruikt kan/mag worden, maar wat betekent dit dan wel? Zodra software wordt gelanceerd wordt direct of iets na de lancering een datum bepaald tot wanneer de software veilig gebruikt kan worden. Dit is de End of Life (EOL) datum. De software zal per die datum niet direct onbeschikbaar gemaakt worden maar de leverancier zal er niet meer naar omkijken en updates voor uitbrengen. Lekken in de software worden dan niet meer gedicht en hierdoor ben je direct een prooi voor hackers. Deze hackers kunnen je veel geld kosten of in sommige gevallen zorgen voor faillissement. Het Operating System van Microsoft, Windows 7, zal End of Life gaan in januari 2020. Tijd om de overstap te maken dus!

BesturingssystemenBeëindiging van de basisondersteuningBeëindiging van de uitgebreide ondersteuning
Windows 8.19 januari 201810 januari 2023
Windows 7, servicepack 1*13 januari 201514 januari 2020

Waarom nu overstappen?

Overstappen kan in sommige gevallen zeer eenvoudig en in dat geval ben je in ieder geval goed en tijdig voorbereidt op wat komen gaat. Maar de overgang kan ook een aardige impact hebben op de werkwijze, processen en applicaties. Zo kan je denken aan applicaties die mogelijk niet werken op een nieuwer Operating System of bedrijfsprocessen moeten mogelijk opnieuw opgesteld worden door andere functionaliteit/verandering binnen het Operating System. Omdat het ‘normale’ werk gewoon doorgaat naast deze overgang, adviseren wij altijd om hier tijdig mee van start te gaan. Ben je niet in staat om dit zelf te doen? Of wil je dit simpelweg niet zelf doen? Dan kunnen wij je helpen. Wij verzorgen een vlekkeloze overgang van Windows 7 Pro naar Windows 10 Pro met behoud van data.

Wil jij ook overgezet worden? Neem dan contact met ons op.

Wil je voortaan dat wij de overgang proactief voor je doorvoeren? Dat kan! Met onze Managed Services ben jij altijd up-to-date met jouw systemen voor een optimale beveiliging. Interesse? Neem contact met ons op.

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!