EINDE WINDOWS 7

Binnenkort geen updates meer voor Windows 7. Overstappen dus!

Regelmatig komen er nieuwe versies van software uit. In die nieuwe versie zijn weer meer functies toegevoegd, verwijderd en worden optimalisaties doorgevoerd op de versie daarvoor. Dit betekent niet dat de oude versie niet meer gebruikt kan worden. Maar wat betekent dit dan wel?

Na de lancering van software, wordt een datum bepaald tot wanneer de software veilig gebruikt kan worden. Dit is de End of Life datum. De software zal per die datum niet direct onbeschikbaar gemaakt worden, maar er zullen geen updates meer uitkomen. Dit heeft als gevolg dat gevonden bedreigingen in die software niet meer aangepakt worden. Hierdoor loop je verhoogd risico op misbruik. Microsoft stopt de ondersteuning op het besturingssysteem Windows 7 in januari 2020. Tijd om de overstap te maken dus!

Besturingssystemen Beëindiging van de basisondersteuning Beëindiging van de uitgebreide ondersteuning
Windows 8.1 9 januari 2018 10 januari 2023
Windows 7, servicepack 1* 13 januari 2015 14 januari 2020

Waarom nu overstappen?

Overstappen kan in sommige gevallen zeer eenvoudig. Maar de overgang kan ook een aardige impact hebben op de werkwijze, processen en applicaties. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan applicaties die mogelijk niet werken op een nieuwer besturingssysteem. Omdat het ‘normale’ werk gewoon doorgaat naast deze overgang, adviseren wij altijd om hier tijdig aan te beginnen.

Ben je niet in staat om dit zelf te doen? Of wil je dit simpelweg niet zelf doen? Wij verzorgen een vlekkeloze overgang van Windows 7 Pro naar Windows 10 Pro met behoud van data. Neem contact met ons op. 

Wij kunnen deze werkzaamheden ook proactief voor je verzorgen! Met onze Managed Services ben jij altijd up-to-date met jouw systemen voor een optimale beveiliging. Interesse? Bekijk onze DaaS (Device as a Service) pagina hier. Of lees meer over onze ICT beheer diensten. 

[vfb id=3]

You have Successfully Subscribed!